NOUS HORARIS

dijous, 26 d’octubre del 2023

XERRADA I OBSERVACIÓ


 En Pep Pujols, membre de l'Agrupació Astronònica d'Osona,  ens ha fet una xerrada molt interessant sobre l'observació de l'univers.

Sempre és interessant poder observar els craters de la lluna amb un telescopi i poder veure els anells de saturn ens emociona, ja que a ull nu és impossible. Però avui dia la tecnologia ens ofereix altres possibilitats molt interessants i atractives. Amb en Pep vam poder veure les constel·lacions que tenim al nostre cel en aquest moment i també les que poden veure a Amèrica. També vam poder veure un eclipsi de fa un parell d'anys des del millor lloc on es podia observar, algun racó de Sud Amèrica. Totes aquestes possibilitats i moltes més ens les ofereix el programa que us podeu descarregar des d'aquest enllaç: https://stelarium.org/ca/  Segur que us agradarà.

Una altra possibilitat és descarregar-vos aquesta aplicació al mòbil https://www.stellarium-labs.com/stellarium-mobile-plus/ mitjançant la qual podem conèixer el nom de les constel·lacions que estem observant encarant-hi la càmera del mòbil.



Després de la xerrada vam poder fer una observació amb telescopi a l'aparcament de la Damunt, que tot i alguns núvols ens va permetre veure la lluna, algun planeta i reconèixer alguna constel·lació.
Moltes gràcies a tots els qui ho van fer possible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada